Beyşehir Gölünü Kaybediyoruz.

mehmetgarip

Beyşehir Gölünü Kaybediyoruz.
Dünyanın doğal dengesi bozuldukça göller nehirler kurumaya başladı. Bundan bizim ülkemizde fazlasıyla nasibini almakta. Artık dünyada suyun değeri ve önemi artıkça artıyor.

Bu günlerde Eğirdir gölü kuruyor diye sürekli konuşulup çare aranırken Beyşehir gölünden bahseden yok. Beyşehir gölü kuruyacak endişesi ile 2016 yılında “Beyşehir'de sular 100 metre çekildi.” Başlığı ile haberini yaptım. Haberimde en can alıcı noktaya şöyle değinmiştim. “Konya'ya giden sulama kanallarının yaz kış açık olması, gölü besleyen akarsularının önlerine baraj yapılması Beyşehir'i kurutuyor.” Haberini yaptığım 2016 yılına göre şu anda gölün seviyesi daha fazla düştü. Sekiz Ağustos 2024’te Eğirdir gölünün ortasından patlayan su görüntüsü sonrası şu başlıkla bir haber yaptım. “Beyşehir Gölü Eğirdir Gölüne Akıyor Olmasın?” …Beyşehir gölü Eğirdir gölüne 30km kadar uzakta. Beyşehir gölünün rakımı 1123 metre Eğirdir gölünün rakımı 917 metre. Yani Beyşehir gölü Eğirdir gölünden yüksekte ve çok yakın. Beyşehir gölünden Eğirdir gölüne su göçü olsa gerek.” Beyşehir gölü o günlerde aşırı bir su kaybı yaşadı.
Benim tezimin dışında bir yerde Beyşehir, Akşehir ve Eğirdir göllerinin tabandan bir birine bağlı olduğunu bahsedenler olduğunu da fark ettim.

Beyşehir gölünde de taban otlanması ve alg patlaması sebebiyle artık gölün yüzeyi kara parçası gibi görülmekte. Eğirdir gölü için alınan önlemler acilen Beyşehir gölü içinde gereklidir.

Beyşehir gölüne nereden nasıl su takviyesi yapılabilir?
Oymapınar ve Manavgat Barajından elektrik üretildikten sonra bırakılan su Beyşehir gölüne borular ile basılabilir. Güneş enerji panelleri kurup oradan üretilen elektrik suyu basacak motorlarda kullanılırsa maliyeti düşürülür. Akdeniz’e akıp giden suları bu yöntemle Beyşehir gölüne dolayısı ile İç Anadolu’ya taşımış olacağız.

Beyşehir gölü kurtulursa belki Eğirdir ve Akşehir göllerini de kurtarır. Konya ovasındaki çiftçiyi kurtarır. Beyşehir’deki balıkçıyı kurtarır. Kıyısındaki meyve üreticisini kurtarır. Çevresindeki iklimi kurtarır. Döner dolaşır Türkiye ekonomisine katkı sağlar.

Beyşehir Gölünü Kaybediyoruz.

Üretim Araçları Pahalanırsa Çiftçi Vazgeçer

Akrabamdan Vazgeçerim Partimden Vazgeçmem

Anemon Dağıdır.

Gül İstemem İşgalden Kurtarılmış Vatan İsterim.

Haydi, Kızlar Okumaya.

Mükemmel Kız Arıyorum.

Yatırım Köytaş Tekstil Kuruluş Modeli Olmalı

Türkiye Cumhuriyeti Yüz Yaşında

Uzaktan Gelen Hastayla Yakından Gelen Bir Mi?

Afakanım Kalktı Göbeğim Düştü

Küçük Ölçekli Levha Kayması Var mıdır?

Şatafatlı mı, Depreme Dayanıklı mı?

Şatafatlı mı, Depreme Dayanıklı mı?

Anemon Anemous Anamas

Bamya Sapından İp Yapılacağını Keşfettim.

Ucuz ve Temiz Elektrik İçin Ne Yapalım?

Bire Yörük Beyi

Bizim Gibi

Bu Vatan Benim Bu Ülke Benim.