Kuzugöbeğini Bulmaya İnovasyon

Kuzugöbeğini Bulmaya İnovasyon

mehmetgarip

Bölgemizde (Toroslarda) geçtiğimiz günlerde haberini yaptığım kuzugöbeği adında bir mantar türü bulunmakta. Bu mantar türü o kadar değerli ki ilaç sanayinde hatta kanser için kullanıldığı söylenir. Biz kendimiz başta babam olmak üzere kanser hastalarımıza yedirmekte ve olumlu sonuçlarını almaktayız.

Bu güne kadar kuzugöbeğinin insan eliyle yetiştirildiğini duymadım ve olmuyor. Eğer yetiştiği olursa bu günkü içinde barındırdığı etken maddeleri barındıracağını zannetmiyorum. O sadece yemelik bir besin haline gelebilir. Kuzugöbeğinin genetiğinin değişmesine sebep olabilir. O sebepten dolayı insan eliyle ekilerek yetiştirilmesine karşıyım. Kuzugöbeğinin neslini korumak için uyarmadan geçemeyeceğim. Kuzugöbeğini bulduğunuz zaman bıçak ile kökünün bir miktarı yerde kalacak şekilde kesilerek toplanmalıdır.

Bu mantarı arayıp bulmak öyle sanıldığı gibi kolay bir şey değildir. İyi bir gizlenme ustasıdır. Hangi bölgede ise o bölgenin toprak, ağaç, taş hatta bitki örtüsüne göre kendini adapte der. Nerede ise oradaki bir yerin parçası zannedersiniz.

Toplamasının zorluğunu görünce yıllardır bir kolayını düşünüp durdum. Bir alet edevat geliştirilmeliydi. İyi bir kamera sahibi olduğum zaman kameranın özelliği olan insan yüzünü algılayıp takip etmesi bana bir ışık yaktı. Evet bu özellik insan yüzü yerine göbeği algılar hale getirilebilirdi. Bunu yapabilecek becerim ve teknolojik yeteneğim olmadığı için yıllardır rafa kalkmış bir düşünce olarak kaldı.

Tamda burada ne odluda yazma ihtiyacı duydun dediğinizi duyar gibiyim. Konuyu yazıya dökme sebebim Prof. Dr. Celal Şöngör’ün Yenilik (inovasyon) konulu söyleşisini izlemem oldu. ““Yenilik konusunda esas olay inovasyonu yapmaktan ziyade inovasyonu gerektiren problemi görmektir.”” Cümlesi benim bu problemi görüp ve ne yapılması gerektiğini ileri sürmeme sebeptir.

Peki, ne yapılması gerekiyor? Bir yazılım ile sadece akıllı telefonlarımıza göbeği gördüğünde haber vermesini sağlatmak. Yani yüz tanıma sistemini kuzugöbeği tanıma sistemine çevirmek gerekiyor.

Beyşehir Gölünü Kaybediyoruz.

Üretim Araçları Pahalanırsa Çiftçi Vazgeçer

Akrabamdan Vazgeçerim Partimden Vazgeçmem

Anemon Dağıdır.

Gül İstemem İşgalden Kurtarılmış Vatan İsterim.

Haydi, Kızlar Okumaya.

Mükemmel Kız Arıyorum.

Yatırım Köytaş Tekstil Kuruluş Modeli Olmalı

Türkiye Cumhuriyeti Yüz Yaşında

Uzaktan Gelen Hastayla Yakından Gelen Bir Mi?

Afakanım Kalktı Göbeğim Düştü

Küçük Ölçekli Levha Kayması Var mıdır?

Şatafatlı mı, Depreme Dayanıklı mı?

Şatafatlı mı, Depreme Dayanıklı mı?

Anemon Anemous Anamas

Bamya Sapından İp Yapılacağını Keşfettim.

Ucuz ve Temiz Elektrik İçin Ne Yapalım?

Bire Yörük Beyi

Bizim Gibi

Bu Vatan Benim Bu Ülke Benim.